Типове игри на рулетка

Макар да изглежда, че всяко колело на рулетка, което виждате, е едно и също, има няколко леки разлики, на които е добре да обърнете внимание, особено ако искате да подобрите шансовете си за печалба. В този пост ще разгледаме отблизо различните видове рулетка.

 

Европейска рулетка

Това е играта, която е най-близка до първоначално създадената. На европейска рулетка са представени числата 1-36. Заедно с тези числа е и числото 0. Това е 37-то число, което дава на къщата ръба. Избирането на някое от отделните числа с заплаща 35:1 за всеки чип, показващ избрания залог.

 

Американска рулетка

Когато играта е представена за първи път в американските казина, това е било стандартната европейска опция. С нарастването на популярността на играта обаче американците решиха да добавят един допълнителен сектор към дъската. Вместо да има само 37 числа на колелото, американската версия на рулетката предлага 38-мо число, т.е. двойната нула. Това означава, че американската рулетка удвоява ръба на къщата, което, разбира се, е в минус за играчите.

 

Френска рулетка

Тази опция на рулетката, въпреки че играта е изобретена във Франция, не се среща на твърде много места. На френски таблицата рулетка е точно същото като европейската версия, само че е едва с 37 числа. Въпреки това, за френската рулетка са налични някои различни видове залози, които липсват, когато играете други варианти на играта. Те включват залози в „застрахователен стил“, когато топката кацне на нулата.

 

Канаста

Ако случайно се озовете някога в Латинска Америка, може да попаднете на игра, която изглежда много подобна на рулетката, но без колело. Тази игра се нарича Canasta и по същество е същата игра, но в неин вариант. Основната разлика е, че има стил на топка за пинг-понг с всяко от числата, представени на него и топките се въртят в клетка в стил бинго. Има такива, които се кълнат в тази игра, но повечето хора са склонни да предпочитат колелото пред клетката, така че Canasta не се е развила много повече от местна версия за латиноамерикански играчи.

 

Трета нула

В момента тези таблици се тестват в казината в САЩ. Играта на рулетка с колело с трета нула може да се счита за признак на прекалена алчност от страна на казината. Някои казина вече са добавили трета нула към рулетката си и това за пореден път увеличава ръба на къщата. Макар да подозираме, че много играчи дори няма да забележат, когато седнат на масата, не можем да препоръчаме тази игра на никого – ако видите трета нула на колелото на рулетката, станете и си тръгнете!

 

Comments

comments