Терзийски: Имало е хора от крими контингента на размириците в столичния квартал „Орландовци“

Имало е хора от крими контингента на размириците в столичния квартал „Орландовци“. Засечени са и спортни хулигани. Това обяви на специална пресконференция шефът на „Националната полиция” Христо Терзийски, цитиран от bTV.
„Образувани са досъдебни производства за хулигански прояви. Двама са задържани за 72 часа, а едно лице е задържано за 24 часа. Издирват се още лица. Проявите им се квалифицират като хулигански прояви. Има засечени лица от криминалния контингент, а снощи от идващите от други части на столицата са засечени спортни хулигани. Не бих казал, че има организация, но събирането на толкова много хора предопределя да има напрежение. Наши части ще останат в квартала, за да няма проблеми”, обобщи шефът на „Националната полиция”.
Терзийски обаче отрече информацията, че са изпращани SMS-и до футболни агитки, с които да се нагнетяват снощните безредици в „Орландовци”.
Днес предстои протестите да продължат, обявиха хората, които настояват ромите да се изселят в друг самостоятелен квартал.

Comments

comments