Тежка авария остави Сандански без вода, жителите гневни: Трябваше да ни предупредят да си напълним съдовете

Тежка авария на централния бул. „Свобода“ в Сандански остави без питейна вода жителите в курортната община. Водата бе спряна към 7.30 ч. първо в централната градска част, а след това и в останалите квартали на града. Недоволството на гражданите бе голямо, десетки звъняха на репортера на „Струма”, като се оплакваха най-вече, че не са били предупредени, че водата ще бъде спряна.

Репортер на вестника се свърза с управителя на общинско дружество УВЕКС инж. Димитър Димитров. Ето какво каза той:

„Аварията е от два-три дни, още преди почивните събота и неделя показваше, че ще избие, но изчаквахме и се надявахме да не се случи в събота и неделя, когато хората са в домовете си, а и хотелите са пълни с туристи. И едва вчера сутринта изби мощно. От сутринта аварийната група е на терен и работи”.

Инж. Д. Димитров апелира към гражданите да не бъдат критични към работниците и допълни, че водопроводът е стар, изграждан преди повече от 60 години, което е причина за честите аварии. Извършва се частична подмяна на водопровода, за цялостна подмяна е нужна сума от над 50 милиона лева. Държавата не отпуска нито един лев за подмяна на старата водопроводна мрежа, а причината е, че Община Сандански не е член на ВиК асоциацията в Благоевградска област. Това обаче е и положително за местното население, защото цената на водата, която плащат, е 0.86 лв. на кубик.

Comments

comments