Театър без завеси в ОбС-Благоевград: Благодарности, емоции и скандали между съветниците, председателят се превърна в лекар, предлага хапчета за успокоение!

Гергана Муртова благодари, Андон Тодоров крещи, а председателят Радослав Тасков се раздвои – дали да бъде класен ръководител, който заплашва да изгони съветник, или да се превърне в лекар, поставящ диагнози и раздаващ хапчета

Емоционално, с благодарности и обвинения започна днешната сесия в ОбС – Благоевград. Още преди да дадат старт на гласуването на точките от дневния ред, съветниците успяха да заформят скандал в зала „22-ри септември“. Повишеният тон бе породен от изказване на общинската съветничка Гергана Муртова, която внесе искане за асфалтиране на улица  в Струмско, но не пропусна да благодари на кмета Камбитов за асфалтираните до момента такива в квартала, като дебело подчерта, че благодарение на неговия труд през двата му мандата, струмчани имат асфалт по улиците си, както и факта, че ако друг бе заел поста „кмет“, асфалтирането на „Струмско“ било под въпрос.

Изказването на Муртова бе внесено като изказване извън дневния ред, което вбеси общинския съветник Андон Тодоров, който нажежи обстановката, обвинявайки Муртова директно в пиар и екипна предизборна кампания с общинското ръководство. Тодоров не пропусна да отбележи, че ръководената от него партия е внесла в Общината Наредба за насърчаване на раждаемостта в Благоевград, която, по думите му, е без отговор повече от година. „Театър на мечтите“ – така Тодоров определи ситуацията, повишавайки градуса на напрежението в залата.

В отговор на съветника, председателят на ОбС Радослав Тасков услужливо му предложи хапче за успокоение на нервите, като не пропусна да отбележи, че Тодоров очевидно има нужда от такова средство. Самият Тодоров репликира председателя, заявявайки, че не той, а други хора се нуждаят от медикаменти.

И докато съветниците се обвиняват взаимно в пиар, събиращи прах предложения и театри, именно в театър без завеси се превръща ОбС-Благоевград. От няколко години ставаме свидетели на ежемесечни нападки между всички съветници, а малкото, чийто глас не чуваме в скандалите, са и онези, които по принцип не чуваме. Така наречените „съветници-пълнеж“, които послушно гласуват, както трябва да гласуват и защитават нечии интересни са от една страна – от друга са съветниците, защитаващи собствените си интереси. Така вече няколко години благоевградчани се питат – а къде са съветниците, които трябва да защитават нашите интереси?

Под неизменния съпровод на благодарности, фалшива учтивост, привидна работа в името на гражданите и стоящи под въпрос ползотворни резултати, преминава всяка сесия на общинския съвет. Нападките, обвиненията и упреците са задължителна част от всяка ОбС – сесия, а значително намаляващия граждански интерес към заседанията е красноречиво доказателство за неползотворността на работата на ОбС.

Comments

comments