Татяна Дончева: Mоже да се кандидатирам за президент

Татяна Дончева може да се кандидатира за президентските избори, но с определени условия. Това заяви самата тя пред Нова телевизия. „Ако тези условия не са налице, не бързам. Виждам, че никой не бърза. Това е като бягане на дълги разстояния. Тактиката е да не допуснеш да те избутат в края на групата, да заемеш позиция в първите пет-шест и да съхраниш силите си за финалния спринт“, коментира лидерът на Движение 21.
Тя изрази мнение, че Първанов няма никакви шансове да спечели следващите избори. И добави, че го познава отдавна и знае, че той не е готов да загуби каквото и да било състезание. На въпрос дали евентуална кандидатура на Георги Първанов е възможна, както се твърди, Дончева коментира, че конституционно това не се допуска. „Във всеки правен казус има две точки, които взаимно се изключват и той е намерил такива адвокати. Опасявам се обаче, че това няма да му помогне пред ЦИК. Неговото заявление има повече имиджов аспект“, добави тя.
Дончева смята също, че ГЕРБ има интерес от предварителното елиминиране на Плевнелиев като кандидат. „Възможни са много сценарии, но е важно да се разбере, че тези президентски избори са важни като ключ на сериозни промени, България да се откъсне от кукловодите. Те не стоят зад хора, които не им харесват и не играят по свирката им. Разделителната линия трябва да бъде „за“ и „против“ статуквото“, добави Дончева. И допълни, че БСП сега е в критична ситуация – на два големи фрагмента.

Economic.bg

Comments

comments