Татяна Дончева: „Куха лейка“ е позволила да се разнасят тефтерчетата

Проблемът на кабинета е във вътрешния разнобой и липсата на експертиза, смята лидерката на „Движение 21“.Проблемът на този кабинет е в разнобойността. Онова, което се е говорило в предизборната кампания няма никакво значение. Те ще стигнат до разнобой и вътре. Значи налице е вътрешна противоречивост и липсата на експертиза, каза Татяна Дончева пред bTV. Според нея управляващите са в състав ГЕРБ, РБ и АБВ. АБВ си бяха уредили още в предизборната кампания участието на властта, само гледаха как това да не изглежда неприлично. Отношенията на Георги Първанов и Румен Петков с Бойко Борисов са от 2004 година и те са си взаимно задължени, посочи лидерката на „Движение 21“.

Докато не бъдат отсранени ключови хора в сектора за сигурност, в земеделието, в социалната сфера, във финансите също, не може да се каже, че ДПС е излязла от властта. И в други важни сектори има специалисти, свързани с ДПС, на всички нива и то не говоря за хора, които стават, а за хора, сложени, за да изпълнят определени поръчки. Докато не бъдат отстранени изпълнителите на поръчките на ДПС вие няма да можете да кажете, че ДПС е излязла от властта, подчерта Татяна Дончева.

Тези играчи кога са манифестирали желание обръчи от фирми да бъдат отстранени, попита риторично Дончева по повод новите управляващи. Ние говорихме в цялата кампания, че това е проблемът, а не етническите турци, посочи още Дончева.

Изчезването на тефтерите с инициалите ще оправят Филип Златанов – това е съществено веществено доказателство. Но щом съдебната система, с начина си на работа, позволява това да се случи, дали от небрежност, дали от това, че някоя куха лейка е позволила да разнасят веществени доказателства, това е достатъчно, за да приемем, че съдебната система, особено наказателната й част и прокуратурата, трябва да бъде реформирана. И то въпреки схващането на Цацаров и защитата на тези органи. Не може да пречиш на промените преди да е видяно какво може да се направи, категорична е Дончева.

Тефтерчето на Златанов е пример как една институция, която трябва да се бори с непотизма (б.р.- близки, роднини и приятели на управляващите заемат високи длъжности, които не отговарят на техните качества, опит и способности), е чудовищно извратена и може да бъде инструмент за това, смята още Дончева.

Comments

comments