Татяна Дончева: Жени са 57% от кандидатите за депутати на партия „Движение 21”

57% от кандидатите за депутати на партия „Движение 21” са жени. По-големият брой на жените показва желанието ни да поемем нещата в ръцете си, когато на мъжете това им се струва тежка задача. Това заяви Татяна Дончева, лидер на „Движение 21” на среща с граждани на Пазарджик днес.

В движението се събрахме хора, които искат сами да участват в промяната и са доказани с своите области професионалисти. Знаем много добре, че хората, които имат занаят и професия са много по-свободни в решенията си – и по отношение на влизането, и по отношение на излизането от политиката Това са хора, които могат да носят отговорност и ежедневно взимат решения за служителите си, за фирмите си. Това са хора, които не чакат някоя партия да им даде служба, какъвто дефект имат големите партии.

Идеята на „Движение 21” e за малка електорална партия по подобие на тези в САЩ и в Западна Европа. Там няма непременна релация да си шеф в партията и едновременно областен управител, например.

По проблемите на България са нужни практични решения, а не да се робува на някаква доктрина за ляво и дясно, съществувала преди 200 години. В „Движение 21” имаме хора, които произлизат от БСП, но не са били нейна номенклатура, имаме центристи, които са работили с НДСВ. Имаме хора, които в годините са били симпатизанти на сините, без обаче да са били фанатици. Това са хора, които са заложили личната си репутация по региони. На този етап се борим за влизане в парламента и считам тази цел за напълно постижима, каза Татяна Дончева.

Comments

comments