Таланти от 25 държави посреща Американския университет в България

Младежи от различни краища на света пристигат днес, за да започнат своето 4-годишно образователно пътешествие в Американския университет в България. Те избраха АУБ, за да получат високачествено американско образование и диплома, призната в цял свят. Сред тях е българка, завоювала 1-во място в Европа и 18-то в света в международното състезание World’s Scholar Cup.
Бъдещите бакалаври пристигат днес и ще бъдат приветствани от президента на университета Страци Кулински на традиционен прием в модерния кампус на АУБ. Половината от пристигащите студенти са чуждестранни и идват, както от съседни страни, така и от държави като: Франция, Германия, Великобритания, Канада, САЩ.
Сред студентите е българка, спечелила първо място в национална олимпиада по ораторско майсторство и дебати по английски език. В списъка с талантливи младежи, които избраха АУБ, за да получат американско образование на световно ниво са: студент с награда за изключителен принос към доброволческата дейност, основател на компанията за разработване на мобилни приложения Karuwa Apps, американка, която е била главен редактор на отличаваното многократно списание ASGARD, и др.
От 31 август до 6 септември в университета се провежда Седмица за ориентация на новите студенти, през която те се опознават, участват в разнообразни събития, като спортна вечер, караоке, доброволческа дейност, вечер на талантите, информационна сесия на Кариерния център, и др. Програмата включва и запознаване с административните офиси, библиотека „Паница”, спортните съоръжения и компютърните зали, а техни колеги от по-горни курсове им показват най-интересните места в Благоевград. На 238-те студенти, от които около 30 са по програми за обмен, ще бъде предоставена и възможността да се регистрират за избраните от тях учебни курсове. Новата академична година за студентите на Американския университет в България ще започне на 7 септември 2016 г.

Comments

comments