Тайните записи на Зоран Заев са автентични

От разпространените записи става ясно, че министрите на вътрешните работи, на финансите, както и самият премиер Груевски заедно с неговия братовчед и директор на Агенцията за сигурност Сашо Миялков участват в корупционни схеми, намеса в работата на съдебната власт и медиите, както и в изборни измами

Бившият главен прокурор на Македония Любчо Швърговски потвърди автентичността и съдържанието на разпространените записи от телефонни разговори от лидера на опозицията Зоран Заев.

Швърговски заяви, че разговорът между него и министърът на вътрешните работи, в което той иска да се лобира пред министъра на правосъдието синът на председателя на Апелативния съд в Скопие да бъде избран за прокурор. Според него Главната прокуратура в Македония е отделна власт, но не и независима.

Това е първият случай, в който висш функционер потвърждава автентичността на изнесените от лидера на СДСМ Зоран Заев записи. До момента от управляващата партия на премиера Никола Груевски ВМРО-ДПМНЕ твърдят, че става въпрос за монтирани записи.

От разпространените записи става ясно, че министрите на вътрешните работи, на финансите, както и самият премиер Груевски заедно с неговия братовчед и директор на Агенцията за сигурност Сашо Миялков участват в корупционни схеми, намеса в работата на съдебната власт и медиите, както и в изборни измами.

В един от разговорите вицепремиерът и министър на финансите Зоран Ставревски признава пред вътрешния министър Гордана Янкуловска, че това, което се прави в страната, не съществува в нито една нормална държава по света. В една от репликите Янкуловска определя Груевски като човек, който няма връзка действителността.

Comments

comments