С 30-минутна почивка започна извънредното пленарно заседание за обсъждане на бюджета

С тридесетминутна почивка започна днешното извънредно пленарно заседание за обсъждане на първо гласуване на Законопроект за продължаване действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за т.г.

Почивката бе поискана от народния представител Иван Ченчев от „БСП за България“, който настоя в залата да присъстват не само министърът на финансите Росица Велкова и служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, но целият състав на Министерския съвет.

Председателят на парламента Вежди Рашидов заяви, че колегите от Министерски съвет са поканени и уважи искането на левицата за 30-минутна почивка.

В процедура по начина на водене Настимир Ананиев от „Продължаваме Промяната“ възрази по дневния ред на предвидения като точка втора в програмата парламентарен контрол, където служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков е оставен десети поред, а в петък е бил трети. Какво наложи да се промени дневният ред за парламентарния контрол от петък до вторник, попита депутатът.

Comments

comments