С тържествена церемония Кметът Камбитов откри изцяло обновения спортен интернат „Пирин” в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри след четвърт век разруха обновения спортен интернат „Пирин” в Благоевград. На официалната церемония присъстваха председателят на Групата на Европейската Народна партия в Европейския парламент и координатор на работната група на ЕНП по правосъдие и вътрешен ред Манфред Вебер, заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, областният координатор на партията в Благоевград Даниела Савеклиева, българските депутати в европейския парламент Мария Габриел, Анрей Ковачев, Ева Паунова, председателят на Общински съвет- Благоевград Радослав Тасков, зам. -кметът по хуманитарни дейности Валери Смиленов, изпълнителният директор на „Булгартабак”АД Венцислав Чолаков, представители на политически партии, спортисти и гости.

Отслужен бе водосвет от отец Петър и отец Шавулев за здраве и благоденствие на спортистите, които ще използват новата баса с 27 обзаведени по съвременни стандарти двойни стаи

Лентата на обновения спортен интернат „Пирин” прерязаха кметът д-р Атанас Камбитов, Цветан Цветанов, Манфред Вебер и носителката на титлата „Спортист на годината” 2014 таекуондистката Албена Ситнилска.

Това, което гостите видяха при първото си посещение на интерната, бяха нови стаи с легла, бюра, гардероб и самостоятелен санитарен възел. На всеки от трите етажа има стая за подготовка, компютърна зала, офис. Обособено е перално отделение с пералня и сушилня, а желаещите да се хранят със здравословна храна ще могат да го правят в трапезария, разположена на партерния етаж.

Специална визита на интерната направи лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който остана доволен от направеното обновление.

Comments

comments