С традиционен събор в Гоце Делчев ще бъде отбелязана 112-годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

Община Гоце Делчев организира традиционен събор в най-новото населено място на територията на общината – Попови ливади. Тържествените мероприятия целят да се отдаде почит на сражавалите се сънародни преди точно 112 години на Илинденско – Преображенското въстание. Събора ще се проведе на 1 август 2015 г. /събота/ в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.
Пред паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност към всички участници във въстанието. В 11.30 часа ще започне празничният концерт, в който ще вземат участие: Мъжка фолклорна група „Синаница” – град Кресна; Мъжка певческа група към Национален ансамбъл „Танец” – Република Македония; Сборен оркестър от Гоце Делчев с ръководител Здравко Георгиев и изпълнителите Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Иван Арнаудов, Мария Христова, Васил Пиргов, Ирина Паскалева и Костадин Тамахкяров – Кеци. Специално участие в програмата ще вземат Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, и Димитър Туджаров – Шкумбата.
Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.

Comments

comments