С плакети за всеотдайната работа наградиха будителите на новото време в Симитли

В навечерието на Деня на народните будители учителите от СУ „Св.Св Кирил и Методий” Симитли по традиция се събраха, за да отдадат своята почит предците,поддържали огъня на просветата и българщината през вековете.

И както повелява традицията, официалната част на събирането се превърна в заслужено признание за всеотдайния труд на двама авторитети и бивши директори- Цветанка Симеонова и Димитър Манов.

В изключително емоционална реч Таня Янкова-директор на СУ-Симитли, поздрави своите колеги с пожеланието делото им да пребъде и припомни основните моменти от професионалната кариера на предшественичката си Цветанка Симеонова.Заместник кметът на Община Симитли, Юлиан Мишев връчи плакет на община Симитли за дългогодишен принос в образованието.

С вълнуваща ретроспекция учителите от НУ „Петър Берон“ кв.Ораново изказаха своята признателност към Димитър Манов, който също получи специалния плакет на община Симитли за своя принос към образованието, връчен от зам. кметът по социалните и хуманитарните дейности Евгения Георгиева. Плакетите са признание за будните хора на съвремието. „Будител на новото време“ е плакет, който носи емоционалния заряд на всеотдайния човек, на човекът, който винаги е живял за просвещението на останалите, човек, чието дело няма да бъде забравено.

Финалът на официалната част от събитието бе посветен на новопостъпилите учители и работещи в училището, който бяха официално представени и посрещнати с традиционното ,,Добре дошли“.

Директорът на училището, Таня Янкова сложи край на дългите речи и призова да се извие дълго хоро. Вечерта премина в дух на емоции и оптимизъм.

Comments

comments