С молебен за здраве изпращаме военослужещи на мисия в Афганистан

Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим ще отслужи молебен за здраве на участниците в Международната мисия за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан – „Решителна подкрепа”.
Церемонията, по изпращане на Екип от съветници за участие в Международна мисия на НАТО, ще бъде проведена в Благоевград утре – 5 май 2015 год., от 11.00 часа пред зала „22 септември”.
Военнослужещите от формирование 26 400- Благоевград ще бъдат под наставничеството на подполковник Анатолий Димитров.
Съветниците ще останат в Афганистан шест месеца. Мисията „Решителна подкрепа” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и национални сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона.
Участието на България в мисията съответства на отговорностите на страната като член на НАТО и на приетата през 2011 г. Стратегия за трансформиране на участието на въоръжените сили на Република България в ръководените от НАТО Международни сили за поддържане на сигурността в Афганистан.

Comments

comments