С много танци и веселба Долно Осеново отпразнува Курбан Байрам

Стотици гости и местни се събраха на площада в Долно Осеново за свещения мюсюлмански празник. Курбан Байрам е повод за преклонение пред Господ, радост и подобряване на взаимоотношенията между хората- казват почитащите празника от селото. С много танци и веселба Долно Осеново отбеляза Курбан Байрам. Всеки празнуващ отвори своята къща за гости и приятели на празника.

Общинският кмет Апостол Апостолов и кметът на селото Бисер Сегменов приветстваха стотиците местни и гости в Долно Осеново за Курбан Байрам, като пожелаха много здраве и хубави поводи да ги събират на площада за празник.

„Честит празник Долно Осеново, най- важните тази вечер сте Вие тук и децата ни. Бъдете много здрави, винаги празнувайте така весело както до сега. Днес е един от вашите най- големи празници, веселете се и не забравяйте, че ние винаги ще сме с Вас”, каза общинският кмет в приветствието си.

Кметът на село Долно Осеново- Бисер Сегменов, също поздрави всички и благодари на общинското ръководство за големия празник, който направиха и тази година.

За празничното настроение и най-дългото хоро помогна и оркестър с жива музика. Най- дългите хора на Югозапада се виеха цяла вечер, а специални гости на празника бяха Годжи и Цветелина Грахич, които нажежиха градуса на настроението с хитовете си.

Comments

comments