С весело детско присъствие беше открита „Великденска работилница“ във фоайето на Община Благоевград

С богата празнична програма беше открита „Великденска работилница“ във фоайето на Община Благоевград. С тематични стихчета и песни малчуганите от ОДЗ №1 „Синчец“ поставиха началото на забавната инициатива, която ще продължи до 28 април.
Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова благодари на децата и техните възпитатели за инициативността и пожела светли християнски празници за всички. „Започва Страстната седмица и няма по-добър начин да отбележим това начало. Сигурна съм, че децата, които ще творят тук, в рамките на четири дни, ще дадат най-доброто от себе си, ще изрисуват най-красивите яйца, ще направят най-оригиналните поставки за яйца и празнични картички“, каза в част от приветствието си Христина Шопова.
Във фоайето на Община Благоевград са поставени и две огромни стиропорени яйца, както и 10 броя по-малки такива, върху които децата на Благоевград ще рисуват.След като бъдат завършени символите на Великден ще бъдат изложени пред сградата на Общината и ще допълват украсата в града. Малчуганите ще творят под ръководството на Лидия Обретенова от ОДК.
Празничната атмосфера в Общината е подплатена със специални кътове, оформящи „Великденско градче“. То беше създадено преди седмица на партера на сградата. Чрез подобни инициативи Община Благоевград има за цел да запознае децата с традициите и обичаите свързани с предстоящите християнски празници.
Вече е поставена нова украса на входа на Благоевград, където е поставен красив и отчетлив надпис „ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО“. Освен поздрава, сред първите неща, които виждат жителите и гостите, влизайки в Благоевград е и огромно алено яйце.
Великденска украса е монтирана още пред LARGO Mall – Благоевград и на площад „Македония“. Такава ще бъде поставена също и пред сградата на Община Благоевград.

Comments

comments