Със спорове и полемични сблъсъци, бе белязана сесията на Обс- Благоевград днес

Групата на коалиция ЕКИП, председателствана от Владимир Елезов, се раздели, като останалите трима съветници оспориха решението му и официална молба за разпускане. Рашко Динков от ББЦ, Анка Станинска и Румен Калайджиев внесоха предложение за нова група, която ще носи същото име като гражданското сдружение на Елезов. В същото време като организирана група те внесоха и предложение Елезов да бъде отстранен от председателския съвет на ОбС с мотива, че бил издигнат от тях.
Тяхната група ще бъде ръководена от Румен Калайджиев. Елезов, оповести и намерението си да разформирова групата си, заради системно незачитане на гражданското сдружение от тримата си бивши колеги. Динков загърби работата си в сдружението още по време на предишните избори, в които се впусна да работи за партията на Бареков. След като не постигна очаквания изборен резултат, Р. Динков отново се зае с делата на Екип. За всички е ясно, че основателят на ГС „ЕКИП“ е Вл. Елезов, който бе и кандидат за кмет. Предстоят драматични дебати и предстоящо събрание в ГС „ЕКИП“, на което ще стане ясно кой, кой е в сдружението, коментират от Екип.
Освен разлъката в редиците на Екип, спорове предизвика и гласуването на отстраняване на фактическа грешка в решение на ОбС, относно изграждането на новия плувен басейн в кв. Еленово. През април миналата година, съветниците гласуваха За, като в първоначалните проекти бе включено изграждането на подземен паркинг. Самата процедура по възлагане на строителните дейности ,като в движение е променено в частта закрит паркинг, той да стане открит.
Законността на тази промяна оспориха съветниците Елезов, Илков Стоянов и Асен Балабанов, които твърдяха, че така е нарушено взето от ОбС решение, на което от общинска администрация отговориха отрицателно. Кметът А. Камбитов бе категоричен, че това се прави по разписание от Министерство на образованието и не е незаконно.

Comments

comments