Състезател на благоевградски клуб ще участва в шампионата на Италия по мотокрос

Този уикенд на трасето Риола Сардо в Сардиния стартира италианския шампионат Internazionali d’Italia Motocross в което ще вземат участие не малък брой български състезатели. Италианските серии се състоят от три кръга: Риола Сардно, Малагрота (регион Рим, 05.02.2017) и Отобиано (регион Павия, 12.02.2017). Сред тях е и състезателят на благоевградския Еър Макс Рейсинг Жулиан Георгиев.
На пърият кръг в Сардиния, участие ще вземат Иван Петров (8bianno Racing), Кристиян Петков (Велман Моторспорт), Станислав Цеклеов (АИТ Рейсинг Тийм) в клас МХ2 и Жулиан Георгиев (Еър Макс Рейсинг Тийм, МХ125). Във втория кръг в Малагрота към групата ще се присъединят и Петър Петров (МХ2, Kawasaki Racing Team) за когото това ще бъде първо официално състезание за сезона и Алекс Димитров (Мото Спорт Варна, МХ2). Третият кръг ще бъде доста интересен и напрегнат особено за Иван Петров, защото състезанието ще се проведе на трасето където е разположен и тренира новият му италиански отбор. На същата дата Петър Петров и Майкъл Иванов (VAMO Racing team) ще вземат участие в Международния мотокрос във Франция – Ла Капел Маривал, след което първият кръг на Световния шампионат МХ2 в Катар вече ще се появи на хоризонта.
Internazionali d’Italia Motocross е изключително сериозен пред-сезонен шампионат в който участие вземат над 70% от участниците в Световния и Европейския шампионат по мотокрос във класовете МХ125, МХ250, МХ2, МХ1 и конкуренцията е повече от сериозна. С поглед назад в историята на българските участия трябва да се отбележи успеха на Иван Петров през 2015 година когато той успя да спечели сериите в клас МХ125 и стана първия български състезател печелил шампионска титла в италиански шампионат по мотокрос.

Comments

comments