Състезалетят от Симитли Димитър Грозданов представя страната ни на Световния шампионат

Мото-състезателят Димитър Грозданов от Симитли е единственият състезател от България в клас МХ65, който ще представя страната ни на Световния шампионат. Грозданов предстои да сбъдне голямата си мечта да кара на Световния шампионат, който ще се проведе на 11 и 12 юли в град Кегумс, Латвия. Младата надежда ще кара с едни от най-знаковите фигури в мотокроса – Антонио Кайроли, Клемент Десал, Джефри Хермегс. Малкият състезател се подготвя за този момент от много време.
На стартовата решетка в клас МХ65 застават 30 участници от цял свят, сред които ще бъде и гордостта на Симитли. Състезанията ще се проведат в 2 манша, в два различни дни (събота и неделя), а квалификациите ще бъдат в петък. Световният шампионат по мотокрос ще бъде излъчван по телевизия MXGP World (събота и неделя) и по БНТ HD в неделя от 13:00 и от 18:30 часа за българските зрители.
След завръщането си от Латвия, ще има седмица почивка за Митко, след което в края на месеца се стяга със семейството си за участие в Италианския шампионат.

Comments

comments