Сърбия и Албания с важен проект за изграждане на магистрала, свързваща двете страни

През идните две седмици сръбският и албанският премиер Александър Вучич и Еди Рама ще подпишат споразумение между двете държави за изграждането на магистрала. Това съобщи сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович, предаде БГНЕС.
Проектът за новата магистрала ще включва съответните населени места Ниш-Мердаре-Прищина-Тирана-Драч. Михайлович съобщи, че двамата премиери са преговаряли за магистралата по време на двудневната визита на Вучич в Албания. Самата Вуич не е спестила удовлетворението си от това: „Става въпрос за изключително важен проект, защото свързва целия регион”, сподели тя пред медии. “Става въпрос за целостта на региона и политическата стабилност, без които не може да говорим за икономическа стабилност. Тази магистрала е важна, защото свързва целия регион. За нас също е от значение, защото по този начин излизаме на море през албанките пристанища”, каза на свой ред Михайлович.
По проекта са работили сръбски и албански експерти близо половин година. Те са изработили и т.н. паспорти за проекта. “Като транзитна страна ние сме длъжни да се свържем с целия регион”, сподели още вицепремиера и министър на инфраструктурата Зорана Михайлович пред държавната РТС.

Comments

comments