Съпругата на екскмета Валери Смиленов отстъпи мястото си в директорския кабинет на ОДЗ в кв. Грамада на Симона Митова

Симона Митова е новият директор на ОДЗ №1 „Синчец“ в благоевградския квартал „Грамада“, тя сменя в директорския кабинет досегашната директорка Марина Смиленова, съпруга на бившия зам.-кмет на Благоевград Валери Смиленов.
34-годишната Митова се представи по-добре на конкурса и се класира първа в конкуренция със Смиленова, която остана на второ място. Смиленова управлява детската градина в квартала по времето, когато мъжът й бе заместник-кмет на общината.
Валери Смиленов бе в доста обтегнати отношения с кмета Атанас Камбитов, заради сериозни забележки, които Смиленов имал около работата на кмета и неговият екипа и тайно съобщавал за тях в София в централата на „ГЕРБ“. След настаналият конфликт преди един месец бе депозирана и приета оставката на Смиленов с лаконичното лични мотиви. Тези мотиви се състоят в това, че двамата категорично няма как да продължат да работят заедно.
През юли миналата година съпругата на Смиленов – Марина бе назначена за вр.и.д. директор на ОДЗ в квартал „Грамада“. В края на месец юни директорката Иванка Тодорова след близо 25 години на шефския пост излезе в пенсия и ръководните функции временно се изпълняваха от колегата й Ивайло Ушатов. Въпреки че имаше временен заместник, на неговото място бе назначена Марина Смиленова, която бе старши учител в детската градина.
След влошените отношения между Камбитов и Смиленов логично бе съпругата на Смиленов да загуби конкурса за директор на ОДЗ 1 в кв. „Грамада“, но по-интересното е дали в ПП „ГЕРБ“ няма да се получи ситуацията „двама се карат, трети печели“?

Comments

comments