Съновник

Според австрийския психолог Зигмунд Фройд, сънищата най- често показват нашите подсъзнателни страхове и желания. И точно според посланията в сънищата ни можем да разберем подсъзнателни си мисли.

Когато сънуваме,  срещаме символи, които представят преживяните ни моменти. Затова е хубаво да можем да ги тълкуваме, за да ги разбираме. Те са послания от подсъзнанието ни. То ни ги изпраща, за да можем сами на себе си да помогнем.

Учените са установили, че ако човек изпадне в трудна ситуация, той може да открие най- ефективните методи, за да излезе от нея, по време на сън. Мозъкът ни преработва поолучената информация и ни дава решение под формата на сън. Това решение може да дойде по време на „осъзнатото сънуване”, при което ни се появяват случки и събития, свързани с бъдещето. Ние само трябва да умеем вярно да ги разтълкуваме. Ето защо старите хора казват, че „утрото е по- мъдро от вечерта”.

Осъзнатото сънуване е състояние по време, на което ние спим, но същевременно осъзнаваме, че спим.

Сънят преминава през четири фази, а някои учени твърдят, че фазите са пет. Сънищата се пявяват във всичките фази, но най- запомнящите се са в последната фаза. На нощ фазите се повтарят около четири, пет най- много до седем пъти. Ето защо понякога имаме различни сънища за една нощ. Повечето пъти помним само тези сънища, които са близо до времето на събуждане. Понякога не помним какво сме сънували и си мислим, че не сме сънували, но истината е, че винаги сънуваме.

Понякога се чудим защо сме сънували някой човек или нещо странно и не можем да си обясним. Не всички можем да тълкуваме сънищата си. За тази цел са създадени съновниците. Сънищата не винаги ни предсказват хубави неща, но това как ще се справим с трудностите зависи единствено от нас. Сънищата само ни насочват или ни предупреждават за бъдещето.

Прочетете повече на: https://album.bg/horoskop/

Comments

comments