Съд отмени глоба за една от тризначките, паркирала колата си на спирка

Съдът отмени глобата от 90 лева на една от тризначките от Благоевград – Надежда Станчева за неправилно паркиране на автобусна спирка, съобщи struma.bg. Тя бе хваната в нарушение на 8 септември миналата година. Полицаи от 1 РУП – Благоевград видели спрял автомобил БМВ на спирката срещу клон на банка на кръстовището на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ с ул. „Илинден“.

Когато служителите на реда отишли на място, в колата нямало шофьор, а само пътници – двете сестри Вяра и Любов. Минути след това пристигнала Надежда, на която е съставен акт за нарушение на наредбата за организация и управление на движението на територията на община Благоевград, който тя отказала да подпише. Впоследствие получила наказателно постановление, подписано от кмета Атанас Камбитов с определената глоба от 90 лева, която обжалвала в съда.

Надежда Станчева не отрича, че е управлявала лекия автомобил, но твърди, че е невинна, защото й прилошало и аварирала на автобусна спирка с включени светлини. Престоят й бил 3-4 минути, докато отиде до аптеката да си купи лекарства. „За първи път ми се случва нещо, не боледувам често, но по това време водих едно дело, явно ми оказва влияние, свалих рязко няколко килограма”, обясни Надежда в защитната си пледоария, която се яви без адвокат на делото.

Съдия Мирослава Йорданова отмени глобата заради допуснато съществено процесуално нарушение, каквото е липсващият подпис на свидетел на отказа на нарушителката да разпише акта за административно нарушение, пише 24 часа.

Comments

comments