Съдената преди месеци за клевета и обида кметица на Бачево-Соня Кулинчева на свой ред подаде подобна жалба срещу свой съселянин

Соня Кулинчева е подала жалба за обида и клевета срещу свой съселянин- Димитър Заваринов-Дунде, заради грозна сцена която се разиграв сградата на кметството на 22 януари тази година.Тогава кметът на разложкото село Бачево Соня Кулинчева и съпругът й Володя Кулинчев нападнаха с нож свой съселянин след скандал в центъра на селото. Грозната сцена се разиграла към 11,00 часа. Димитър Заваринов – Дунде отишъл в сградата на кметство с.Бачево, където се скарал с кметицата, която настоявала Заваринов да си плаща тротоарно право за строителните материали, които били нужни за изграждане на външно стълбище на сграда в центъра на селото. Заваринов казал на Кулинчева, че ще плаща тротоарно право, когато тя и съпругът й започнат да плащат тротоарно право за дървения материал, който е поставен пред къщата им от години.След смелите думи на Димитър Заваринов се разгаря същинският скандал с кметицата в сградата на кметството, след което словесните престрелки преминали във физическа саморазправа. Кулинчева се обадила по телефона на полицията и на съпруга си Володя Кулинчев, който по-късно е арестуван от полицията в момент на нападение над Димитър Заваринов с голям касапски нож.
„Да, вярно е, кметицата и мъжът й ме нападнаха, след като се скарахме за материалите и стълбището, дето строя на сградата в центъра на селото. Тя ми има зъб от много време, откакто купих сградата в центъра, а пък с мъжа й Володя бяхме в добри отношения, а сега едва не ме закла, полицаите ме спасиха. Кметицата е пуснала срещу мен жалба в прокуратурата, за да не завеждам дело срещу Володя, но аз нямам намерение да се занимавам с тях. Освен това тя си образува много врагове, откакто с лицето Стефан Донев не дадоха рентата на хората, задето им сеят земята“, коментира потърпевшият Димитър Заваринов-Дунде.
Сега Кулинчева твърди,че Заваринов два пъти нахлул в кабинета и и започнал да я ругае и обижда.Свидетели на кметицата са свекърва и Роса Кулинчева и озеленителката в кметството Мария Кенанова, която в много случаи Кулинчева е ползвала за свидел.Тя бе свидел и по друго дело , само че заведено срещу самата кметица, по същото обвинение за клевета и обида.
През септември миналата година Соня Кулинчева в предаването на „Господари на ефира“, „Кметски препоръки“ по Нова Телевизия, си позволява да убеди репортерите-мними собственици на земеделска земя да сключват договори с арендатора Стефан Донев,без да подозира, че я снимат със скрита камера , в стремежа да елиминира лицето Ангел Янудов, като го характеризира, като мутра, лъжец, изнудвач и насилник.
По този повод тя бе подсъдима за престъпление по чл.148, ал.2,вр.с ал.1,т.1,т.2 и т.4 от НК, вр.чл.147,ал.1 от НК., с максимално предвидено от закона наказание, граждански иск от сумата от 5000 лева за претърпени неимуществени вреди изразяващи се в психическо напрежение и влошаване на здравословното състояние на лицето Ангел Янудов, който е търговски пълномощник на фирма ЕТ „Проминвест-Милчо Янудов-Верка Янудова“, която фирма обработва земеделска земя в Община Разлог.
На делото тогава Кулинчева се опита да убеди съда, че заснетата жена не е тя, че записите са манипулирани и дори не била в селото по време на записите,защото била на погребение.В отчаяните си опити да се оправдае, се е опитала да каже, че Янудов сам се е припознал в записите и тя няма нищо общо с обвиненията.След като съда е отхвърлил като абсурдни тези нейни твърдения,защитата и се е облегнала на свидетелите и ,които са искали да докажат, че Янудов наистина е такъв,какъвто е определен от Кулинчева, въпреки че характера и предмета на делото е не той ,а въпросната госпожа.Интересен и много съмнителен е състава на свидетелите на кмета на село Бачево:
Мария Кенанова,която е чистачка в кметство Бачево, Елена Рашева-секретарка на кметсво Бачево, Васка Пенева- преподавател и дългогодишна приятелка на подсъдимата,Ваня Попова- земеделски производител от селото, Цветанка Ценова ,която от 3 години е в селото и е закупила доста държавна земя там,за нея се говори, че има доста връзки в ДФЗ и последният свидетел е Стефан Донев,който е арендатора,който Кулинчева „препоръчва“ на записа.Нелогични са били обясненията и на свидетелите,които вероятно не са били съвсем наясно за какво са там.
След така стеклото се дело,съдът осъди Соня Кулинчева да плати 1000 държавна такса, 600лв. на Ангел Янудов и всички разноски по делото. Важен факт е , че ако на втора инстанция присъдата бъде потвърдена, Кулинчева ще трябва да напусне кметското кресло.
Припомняме,че в репортажите на Господари на ефира , освен клеветите на Кулинчева срещу Ангел Янудов , се видя и това,че госпожа Кулинчева се прояви и като посредник на търговски интереси „Био Ферма Мурите“ , насочвайки хората които имоти да ги отдават на въпросната фирма.Абсурден бе и факта,че хората от селото изпитващи страх от кмета, бяха заснети в гръб и с променен глас.Любопитен факт се оказа и ,че дъщерята на Кулинчева работи именно в „Био ферма Мурите“.
Отсъждането на съда днес е надежда за хората в селото и връща вярата им в правосъдната система,коментираше се тогава в Разложко.
Сега госпожа Кулинчева ще бъде от другата страна в съдебната зала, но любопитен е факта,че някои хората които и бяха свидетели тогава,ще застанат до нея и сега.От така стеклите се обстоятеслства излиза,че Мария Кенанова винаги е при кметицата,когато нещо се случва и вижда и чува всичко, през последната година каквото и да се случва в кметството в селото , Кенанова винаги е там в точният момент.
Ще следим с интерес делото и дали съдът ще отсъди в полза на Соня Кулинчева, исканата от нея сума като обещетение в размер на 20 000 лв., за претърпените от нея душевни болки и страдания, нараненото и лично достойнство и професионален авторитет, който ако погледнем реално бе сринат до земята още преди повече от година , когато госпожата се превърна в отрицателен герой с действията и клеветите изречени в национален ефир.

Comments

comments