Съветниците решиха онкоболницата в Благоевград да тегли кредит

Общински съвет – Благоевград даде зелена светлина на предложението на управителя на онкоболницата да бъде изтеглен дългосрочен нисколихвен кредит, с който лечебното заведение да покрие задължениея в размер на близо 3 млн.лв, предаде БНР. Пред местните парламентаристи управителят на лечебното заведение направи отчет за свършеното до момента по отношение на натрупаните дългове и разплатените средства.

Към 1 януари тази година онкоболницата е имала натрупани дългове в размер на над 3 млн. 400 хил.лв, заяви пред общинските съветници управителят д-р Теодор Велчев.

Големият проблем на болницата е неразплащането към големите фармакологични компании, посочи д-р Велчев.

Разплатени са и стари задължения на лечебното заведение. Направени са неотложни ремонти, увеличени са и трудовите възнаграждения на работещите в онкоболницата. Болницата защити акредитация, с която ще се превърне в база за обучение на млади специалисти лекари. Тегленето на кредит за покриване на задълженията на здравното звена е балансирано предложение от страна на управителя, каза кметът на община Благоевград Илко Стоянов и даде висока оценка за работата на ръководството.

Сесията започна с изказвания на граждани по част от точките в дневния ред на заседанието. Председателят на общинския съвет Радослав Тасков направи отчет за свършеното през първото шестмесечие на тази година.

Николай Бачев положи клетва като общински съветник на мястото на напусналата Гергана Янчева от БСП за България.

От групата на ГЕРБ поискаха от общинска администрация да предложи стратегия за справяне с икономическата криза, която да бъде обсъдена от местния парламент.

Comments

comments