Събират подписка в Благоевград за справедливо наказание на убиеца на прегазения Петьо

Подписка за справедливо наказание за убиеца на 6-годишния Петьо от Панагюрище стартира тази сутрин в Благоевград. Само за час тя бе подкрепена от десетки благоевградчани. Подписката е организирана от роднини на прегазеното дете, начело със сестрата на неговата баба.
До обяд подписи ще се събират пред Съдебната палата в Благоевград, а след това пред сградата на бившия ГУМ. След приключване на подписката, тя ще бъде внесена в съда. От няколко дни е инициирана и петиция в интернет за справедлив процес срещу Цветан Пъков – шофьорът, който прегази малкия Петьо.
Фаталният инцидент стана на 14 април, когато 44-годишният Пъков, шофирайки джипа си блъсна и уби 6-годишния Петьо Гевечанов, който в този момент карал велосипед. Роднините на загиналото дете настояват за спешни мерки, с цел предотвратяване на подобни инциденти. Семейството на момчето иска справедлива присъда за извършителя.
Подписка бе организирана и Дупница, там тя беше подкрепена от 700 души.
Този четвъртък Апелативният съд ще разгледа жалбата на Цветан Пъков срещу взетата му от пазарджишкия съд мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е обвинен в това, че на 14 април е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детето.

Comments

comments