„Студентско правителство и парламент към ПИФ с ново ръководство“

„Студентско правителство и парламент към ПИФ с ново ръководство“

Вчера на 14.10.2015г. след проведено отчетно-изборно събрание в Правно – историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“, колективът на Студентски парламент излъчи новото ръководство на Структурата.

На провелите се демократични избори, делегатите гласуваха поста на Председател на Студентски парламент да заема Мая Калъчева, а тези на Заместник – председатели, съответно Мерилин Халкоглу и Любослав Захариев.

За рекорден – трети пореден път, в качеството си на Президент, начело на Студентско правителство застава Петър Петков, който отново, напълно заслужено, спечели гласовете и доверието на своите колеги.

Останалите членове на новия кабинет са:
Вицепрезиденти: Тодор Александров и Кристиян Ковачев

Секретар: Йорданка Пройкова
Министър на департамент „Право“ – Лилия Иванова
Министър на департамент „Публична администрация“ – Денис Борисов
Министър на департамент „Европеистика“ – Борис Цветков
Министър на департамент „Връзки с обществеността“ – Паулина Митрева
Министър на департамент „История“ – Катерина Милева

В представения доклад за работата на Студентско правителство и парламент през изминалата 2014/2015 година, бяха припомнени някои от успешните инициативи: експедицията и последвалата я конференция „Симитлия – от Древността до наши дни“, излъчването, съвместно с колегите от „Българска история“, на късометражния филм „Швейцарецът с българско сърце“, дискусията на тема „Тероризмът – абстракция, заплаха или бизнес?“, както и превърналите се в традиция срещи с проф. д-р Георги Близнашки и Антиспин кампания.

В поздравителен адрес, бившият председател на Студентски парламент Кирил Мучев приветства всички делегати да бъдат силни, единни и амбициозни и да се борят за благото на своите колеги. Той също подчерта, че Структурата е една школа за млади лидери, изградила много силни характери и професионалисти – народни представители, министри, евродепутат, председатели на агенции, ръководители на бизнеси и други.

И през настоящата година, съставът на Студентско правителство и парламент, съвместно с ръководството на ПИФ и университета ще продължи да работи за повишаване качеството на образование и да помага на студентите да намерят по-добра реализация.

Comments

comments