Студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ спечелиха златен и сребърен медал на Десетия Балкански салса конгрес

Възпитаници на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград спечелиха златен и сребърен медал на тридневния Балкански салса конгрес, който се проведе в Боровец.
Надежда Тончева студент в трети курс, специалност „Съвременна хореография“ завоюва първо място в категория соло изпълнение (жени). Надежда Тончева е дългогодишна партньорка на световноизвестния танцьор Раул Торес. Двамата танцуват и преподават салса и латино.
Калоян Славов студент в първи курс, специалност „Съвременна хореография“ спечели второ място за соло изпълнение (мъже). Калоян Славов е от Стара Загора и дългогодишно преподава в местния танцов клуб „Карибе“. Занимава се професионално със салса, бачата и други стилове. От скоро Калоян преподава бачата в спортния център „Елегант“ – Благоевград.
Спечелените медали дават възможност на възпитаниците на Югозападния университет „Неофит Рилски“ да участват на Световната купа по латино танци, която ще се проведе от 12 до 19 декември 2016 година в Маями. За разлика от своите конкуренти студентите от Югозападния университет пропускат квалификациите и отиват директно на полуфинал. Над 2 000 танцьори от 60 държави ще покажат уменията си в 90 категории. В състава на журито, което ще оценява участниците са едни от най-добрите танцьори в света.

Надежда Тончева

Калоян Славов

Comments

comments