Студенти от АУБ ще правят изкуство от отпадъци по време на седмица, посветена на екологията

Засаждане на цветя в университетския комплекс „Скаптопара”, изработване на декоративни предмети от отпадъци и концерт, посветен на „Часът на Земята”, са само част от инициативите, които ще бъдат осъществени по време на Седмица на екологията в Американския университет в България. От днес до 2 април студенти от АУБ провокират хората да се замислят за влиянието, което оказваме върху околната среда и начините за опазването й.
Седмицата на околната среда ще бъде открита с дискусия на тема „Нулеви отпадъци“. В събитието ще участват представители от неправителствената организация „За земята“, преподавателят по околна среда и биология в АУБ Уилям Кларк и студенти от университета. Утре вечер всички желаещи ще могат да изрисуват собствени тениски, а в сряда ще бъдат засадени цветя в кампуса на АУБ. В четвъртък студенти ще покажат как ненужните вещи могат да се превърнат в изкуство и да послужат за декорация. Петъчната вечер ще бъде посветена на спортни събития с цел да се промотира активен начин на живот сред общността на АУБ. Седмицата завършва на 2 април 2016 г. с концерт, посветен на „Часът на земята“, на който ще бъдат загасени светлините за 1 час. Концертът ще започне в 20 часа в университетския комплекс на АУБ „Скаптопара”.
Седмицата на екологията се провежда за осми път в Американския университет в България. Множество клубове и офиси от университета си сътрудничат и обединяват усилия, за да организират разнообразните дейности, които имат за цел да повишат ангажираността на хората към опазване на околната среда.

Comments

comments