Студенти от АУБ на турне в България с бродуейска продукция

Студенти на Американския университет в България поставят бродуейския мюзикъл „Хвани ме, ако можеш“ по едноименния филм с Леонардо ди Каприо и Том Ханкс. Те предизвикват публиката си да станат част от една забързана и пълна с обрати, музика и любов история, която ще ги накара да се посмеят, но и да се замислят за значимите неща в живота.
„Хвани ме, ако можеш“ е деветият пореден проект на клуба „Бродуей“ към АУБ. Близо 40 студенти от 10 държави работят върху цялостната подготовка на мюзикъла от поставянето му на сцена през намиране на финансиране до рекламирането му из България. Месеците усърден труд се увенчават с девет представления, четири от които са на местна почва на сцената на Театър „Карл Джераси“ в Благоевград. След това трупата тръгва на турне, за да радва своята публика в София, Варна, Русе и Пловдив. По време на представленията към екипа се присъединяват и професионални осветители, озвучители, гримьор и коафьор, а самият мюзикъл е под съпровода на професионален оркестър, дирижиран от Ганчо Ганчев.
„Хвани ме, ако можеш“ разказва историята на 16-годишния Франк Абигнейл-младши, който бяга от семейството си, за да започне своя път към себеопознаването. Преструвайки се успешно на адвокат, лекар и адвокат, Абигнейл обикаля целия свят като се финансира чрез фалшифицирани чекове. Тези измами привличат вниманието на агента на ФБР, Карл Хенрати, който си поставя за цел да го залови на всяка цена. Всичко се променя за младия мошеник, когато среща срамежливата медицинска сестра, Бренда Стронг, която го кара да преосмисли живота си и бъдещите си планове.
В ролята на агент Хенрати ще се превъплъти актьорът от благоевградския Драматичен театър, Александър Митев. Франк пък ще бъде изигран от албанеца Бриан Шкодрани, първокурсник в АУБ, участник в четвъртия сезон на музикалния формат “Гласът на Албания.”
Работата по проекта започва още в началото на учебната година през септември. През деветте месеца на подготовка студентите съчетават редом със следването си по минимум 12 часа репетиции на седмица. За всички участници мюзикълът е мястото, където забравят тревогите си, тренират телата и умовете си, намират нови приятели и преоткриват сценичните изкуства. По думи на самите студенти проектът ги прави по-организирани, продуктивни и същевременно им дава възможност да приложат уменията си по ПР и реклама, счетоводство, човешки ресурси, организация на събития, режисура и хореография и да развихрят креативността си на множество нива.
Клубът „Бродуей“ към АУБ е създаден през 2007 година, когато започва работа по продукцията на мюзикъла „Чикаго“, който има четири представления на благоевградска сцена. Две години по-късно клубът поставя „Лак за коса“ и тръгва на първото си национално турне и от тогава то се превръща в традиция и крайна цел на организаторите. От тогава насам клубът „Бродуей“ се е превърнал в неизменна част от студентския живот в АУБ и се радва на успехи и почитатели от България и чужбина. Освен изброените по-горе представления студентите поставят също „Уестсайдска история“, „Мулен Руж“, „Брилянтин“, „Мемфис“, „All Shook Up“ и „Бурлеска“.

Comments

comments