Стотици се радваха на картинг шоу в Кюстендил

Владимир Арабаджиев стана шампион на България в картинг шампионата за 2016 година. Пловдивчанинът завоюва титлата в най-високия клас KZ-2 след вчерашните две състезания на пистата „Пауталия“ в Кюстендил, където се проведе последния кръг от първенството.
Той успя да спечели едното състезание, в което остави зад себе си Искрин Арабаджиев и Симеон Симеонов, които завършиха съответно втори и трети. Второто състезание бе спечелено от Симеон Симеонов, а Владимир остана на трета позиция. Втори отново бе Искрин Арабаджиев. Така в крайното класиране Владимир завърши първи, а само на 4 точки след него е Симеон. Трети на 18 точки в генералното подреждане е Васил Коларов.
В клас Rottax Max Junior с две победи си тръгна Кристиян Христов, който е новият шампион в този клас. В крайното подреждане Кристиян е с 474 точки, а зад него на 40 и 50 точки са Николай Петров и Христо Пенов. В първото състезание във вчерашния ден Николай и Христо останаха на втора и трета позиция, а във второто си размениха позициите.
Александър Коларов спечели титлата в клас Mini. Разликата с втория в класирането Паоло Христов е едва половин точка. Христов спечели и двете надпревари в неделния ден, но това не бе достатъчно, за да може да се пребори за шампионската титла.
Никола Цолов, който си осигури титлата в клас Mini BG няколко кръга преди края, отново бе най-бърз в двете състезания през вчерашния ден. Димитър Иванов и Емил Иванов завършиха съответно втори и трети и в двете надпревари.

Comments

comments