Стотици варненци са откъснати от домовете си

Стотици варненци три месеца са без път до домовете си. Причината е липсата на улица заради свлачище, предизвикано от строеж. Единственият начин хората да стигнат до блоковете, в които живеят, е да минат по дървена стълба.
Хората от три жилищни кооперации и десетки къщи стигат до домовете си единствено по дървена стълба, скована набързо. Принудени са да ходят сред прахоляк и кал.
Достъпът с автомобили, в това число линейки и пожарни, е невъзможен. „Всичко се носи на ръце, виждате стълбата. Тук деца, майки, оттук си носят всичко.Никой не може да влезе повече. Няма път, няма нищо”, заяви Георги Димитров.
Жители обясниха, че вече се е случвало да бъде повикана линейка и се е наложило жената, която се е нуждаела от спешна помощ, да бъде изнесена на ръце.
„Изградихме ВиК мръсен канал, ВиК чиста вода, хората са готови, трябва да им осигурим само един багер, да утъпче това нещо, пътя, да настелят чакъла и фактически още утре пътят може да бъде готов и да се отвори”, каза категорично Христо Христов, кмет на район „Младост”, още в понеделник.
Жителите на блокираните блокове обаче не вярват на властите. Те казаха, че са се надявали преди изборите общината да направи нещо, но дори това не е провокирало властите да им помогнат.

Comments

comments