Столични полицаи задържаха трима криминалнопроявени, управлявали автомобили без шофьорска книжка

Столични полицаи задържаха трима души, управлявали автомобили без шофьорска книжка, съобщиха от МВР. При единия случай, oколо 20:00 часа снощи, на бул. „Сливница“, 35-годишен от с. Горник, община Червен бряг, е предложил подкуп на спрелите го за проверка полицаи. Мъжът, който е криминалнопроявен, предложил и в последствие подхвърлил в служебния автомобил парична сума, за да предотврати налагането на санкция от органите на реда. Той е задържан и е образувано досъдебно производство.

Около 2:40 часа униформените спрели в кв. „Орландовци“ лек автомобил, управляван от 36-годишен столичанин, криминалнопроявен. При проверката било установено, че свидетелството му за управление е неистинско, имитиращо документ от Република Унгария.

При третия случай, към 22:30 часа, на бул. „Сливница“ пътни полицаи спрели лек автомобил, управляван от 28-годишен, криминалнопроявен. При проверката станало известно, че той също шофира с неистинска книжка, която наподобява свидетелство за правоуправление от Република Словения. При последвало претърсване в автомобила бил намерен газов пистолет и патрони за него.

Comments

comments