Стефан Апостолов става международен рефер

Стефан Апостолов от Симитли влиза в листата на международните футболни съдии от 2017-а година, научи БТА. Младият арбитър, чийто баща Апостол Апостолов-Поли също е сериозно име в реферската гилдия, е един от най-прогресиращите в последните три години.
Стефан Апостолов няма ниски оценки вече 18 месеца, а и фактът, че не се замесва в скандали е изиграл роля.
В листата на ФИФА Апостолов ще заеме мястото на прекратилия кариерата си Цветан Кръстев от Варна. Листата на ръководещите български международни съдии остава от 6 човека. Георги Кабаков от Пловдив остава най-високопоставеният пред ФИФА и за 2017-а година, а Никола Попов от София се придвижва на 2-о място. Именно Кабаков трябва да научи тези дни и на коя от световните квалификации ще бъде назначен. Попов пък ще бъде резервен съдия на въпросния мач.Останалите ръководещи за новата календарна година са Ивайло Стоянов (Петрич), Станислав Тодоров (Шумен), Николай Йорданов (София) и вече Стефан Апостолов (Симитли).

Две нови имена ще има и при асистентите от българската квота. Това ще бъдат Петър Джугански и Дениз Соколов. Синът на бившия шеф на Съдийската комисия Никола Джугански, както и Соколов ще заемат местата на Георги Славов (Плевен) и Иван Вълчев (София), които навършват пределната възраст.
Помощник-съдиите от България в листата на ФИФА остават също 10

Comments

comments