Стартира 47-та конференция на БСП- Благоевград, пристигна и Костадин Паскалев

Въпреки че отказа си да се кандидатира за кмет на БСП Благоевград , Костадин Паскалев дойде на 6-тото заседание на 47-та конференция като гост.
Конференцията за почна с реч на д-р Владимир Пандев , който заяви,че въпреки вътрешно партийните проблеми и тези , които имат от вън, социалистите в Благоевград трябва да се обединят около свой кандидат за кмет и всички да застанат зад него. В доклада си той посочи, че БСП са далеч от върховата си форма заради лоша кадрова политика, интригантство, разединение, непознаване на новите технологии за правене на избори, роенето на лявото пространство, но въпреки това трябва да се обединят около идеята да спечелят изборите и да си върнат властта в Пиринско. Той отправи сериозна критика и към групата общински съветници от БСП, които по думите му са непоследователни и работата им е незадоволителна. Д-р Пандев прикани всички членове на БСП да застанат зад избраната кандидатура обединени и силни, да изберат бързо предизборен щаб и да тръгнат към спечелване на местните избори, защото ги е грижа за бъдещето на Благоевград.
Освен кандидат – кмет, червените ще изберат и листата за общински съветници, като целта им е да вкарат минимум 8 този път в ОбС, ще избират и кметове на благоевградските села.
След приключване на днешната конференция, БСП- Благоевград би трябвало да обяви окончателното си решение за това, кой ще представи партията в изборите на есен. Ще се обсъждат кандидатурите на бизнесмена Красимир Божурски и на арх. Александър Сандев и настоящият общински съветник Милан Богдански.

Comments

comments