Стартира ремонтът на чешмата „Щъркел” в Симитли, дизайнер е арх. Димитър Захариев

Започна полагането на основи за новия градеж на чешмичката „Щъркел” в центъра на Симитли. Дизайнерско решение е на главния архитект на общината арх. Димитър Захариев, който е направил дарение с проектирането на чешмичката – емблема на града. Новият облик на това място ще се случи изцяло с дарения. Основен дарител е късметлията, уловил богоявленския кръст миналата година – Юлиян Айков. Той постави и началото на нова благородна инициатива в община Симитли – след Йордановден част от средствата, които християните дарят, когато целунат богоявленския кръст, да бъдат за благотворителност.

Набързо след Йордановден тази година, когато Юлиян дари част от сумата, събрана с богоявленския кръст, той и общинският кмет Апостол Апостолов направили неофициално допитване до хората какво да се направи с дарението. Обединили се за ремонт на чешмичката при банята в центъра на град Симитли.

Кметът Апостолов се е ангажирал да осигури и фигури на щъркели, запазена марка за чешмичката с чиста изворна вода в центъра на Симитли.

Comments

comments