Стартира кампания за безплатни очни прегледи в Симитли

Лекари-офталмолози от най-престижните болници в София ще правят безплатни очни прегледи за жителите на община Симитли. Кампанията ще бъде на 3 октомври – понеделник – от 10.00 до 16.00 часа и се организира от Сдружение „Право на зрение-България“, Александровска болница-София, Столично дружество по Офталмология и Организация на евреите в България „Шалом“. Идеята за тази инициатива е да се направи достъпна качествената лекарска грижа за българите, живеещи в по-отдалечени от столицата места. Безплатните прегледи са най-вече за хора с по-малки финансови възможности, както и деца.

Симитли е първият град в България, от който стартира кампанията. Тя беше радушно подкрепена от кмета Апостол Апостолов и неговия екип. Администрацията на общината ще се погрижи прегледите да текат гладко и безпроблемно. За целта е отворена телефонна линия за записване на часове. Всеки, който иска да се възползва от едни от най-квалифицираните специалисти в страната, може да се запише на тел. 0877/10-60-58. Прегледите ще се правят в ЦПСУ- Пансиона до Полицейския участък.

При констатиране на по-леки здравословни проблеми, лекарите ще реагират на място. При откриване на по-сериозни заболявания на очите, офталмолозите ще насочват и съветват хората къде и как да потърсят последваща грижа за здравето на своите очи в различни болници и центрове в столицата.
Кампанията започва сега и ще продължи в различни етапи. В първия й етап след Симитли лекарите ще посетят Якоруда, няколко села в общините Разлог и Гърмен, както и Бобов дол и Първомай.

Comments

comments