„Стари муцуни“ с нови постове – Любен Татарски е новият шеф на кабинета на министъра на земеделието

Скандално известния бивш депутат от ГЕРБ, бивш кмет на община Разлог Любен Татарски стана началник на кабинета на министъра на земеделието Десислава Танева, заповедта му бе подписана в понеделник и от вчера той влезе в шефския кабинет. На официално заседание днес Танева представи новия си екип.
Една от изненадите в екипа се оказа именно присъствието на Татарски, който има доста спорна и скандална репутация.През последните години името му бе замесено в много скандали и сигнали за корупция.Той стана първият депутат на ГЕРБ , който стана клиент на прокуратурата.В информацията се казваше, че разследване срещу екс кмета на града и по това време депутат от ГЕРБ Любен Татарски е приключило с безспорни доказателства, уличаващи го в крупни далавери, злоупотреби с власт, клиентелизъм и измами. Ето защо срещу него прокуратурата в Разлог бе образувала дело, на което да му бъдат повдигнати няколко обвинения. Като начало от обвинението тогава изпратиха известие за случая до Главния прокурор, за да може да се стартира процедура по искане свалянето имунитета на Любен Татарски. Градска легенда в региона носи, че общата стойност на заграбеното била повече от 2 милиона лева.
Друг скандал свързан с неговото име бяха откритите сметки за милиони в офшорни зони,луксозни имоти и прикриването на много закононарушения.
През последната година и половина Разлог и региона се тресе от скандали за измамни схеми със земеделски земи, много от хората в региона са сигурни ,че именно той покровителства една от земеделските фирми – „Био Ферма Мурите“,чиято дейност в момента е обект на разследване на прокуратурата за фалшификация на подписи на собственици на земя, с цел деклариране на земите и вземане на субсидии за тях.Ако мълвата се окаже вярна е много вероятно разследването да бъде възпрепятствано и опорочено с оглед на новия пост на Татарски.
Ние ще следим развитието на казуса в региона и ще ви информираме своевременно , ако съмненията на хората се окажат основателни.

Comments

comments