Средната сметка за ток в Западна България за януари е 64 лв.

Плащаме с 28% повече за ток през януари.

Средната сметка за електроенергия за клиентите на ЧЕЗ за консумираната електроенергия през януари е 64 лева с ДДС, а средното потребление е 349 квтч. Фактурите обхващат новогодишните празници и двата периода с по-съществения застудявания през първата и третата седмица на януари, обясниха от ЧЕЗ.

Данните за потреблението и средната сметка в Западна България са аналогични с тези през миналия януари, когато средната консумация бе 346 квтч, а средната фактура бе 63 лв.
В сравнение с декември 2015 г. консумацията на клиентите на ЧЕЗ през януари е нараснала средно с 27.84%. Причината е рязкото падане на температурите – средно от 4.2 градуса по Целзий през декември 2015 г. до -0.7 градуса следващия месец.

Статистиката на ЧЕЗ показва, че през зимата консумацията на ток в Западна България традиционно отбелязва ръст от 30-40% спрямо потреблението през септември.
От енергото предлагат клиентите, които срешат трудности при плащането на сметките да ги разсрочат. За целта трябва да подадат заявление в центровете за обслужване на клиенти и могат да получат индивидуален план за плащане на вноски.

Comments

comments