Спортни журналисти от цялата страна гласуват за „Най-добър млад спортист“

награди

Спортни журналисти от цялата страна дават своя вот в анкетата за „Най-добър млад спортист“ на 2018г., организирана от сайтът за детско-юношески спорт  Viasport.bg и S Media в сътрудничество с Фондация „Играй с Развитие“.

Всеки представител на медия има право да посочи 10 спортисти, подредени от първо до десето място, до 23 декември 2018 г. Единственото условие е състезателите да са на възраст до 19 години, като влиза и набор 1999 г.

За седма поредна година ще бъде излъчен и отбор №1 на България, а за шеста – треньор №1 при подрастващи. И при двете категории важи възрастовото ограничение до 19 г., като при треньорите, естествено, то е за възпитаниците им.

В годината, в която младите спортисти постигнаха най-големите успехи в българския спорт, печелейки 10 медала от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, конкуренцията наистина ще е голяма.

За улеснение на гласуващите Viasport.bg е изготвил списък с номинации с изричната уговорка, че той не е ограничителен и всеки журналист може да посочи имена и извън него.

През годините носители на приза Най-добър млад спортист на България са били: Владимир Зографски (2011 г., ски скок), Ния Димитрова (2012, биатлон), Денис Димитров (2013, лека атлетика), Благой Найденов (2014, бокс), Даниел Асенов (2015, бокс) и Антъни Иванов (2016 и 2017, плуване).

Резултатите определящи Златната десетка при подрастващите за 2018г. ще станат известни по време на церемонията по награждаването, която ще се проведе на6 януари 2019 г. в София.

Comments

comments