„Спортна панорама 2016” се проведе за пета поредна година в Благоевград

Над 20 спортни клуба от Благоевград се включиха в „Спортна панорама 2016” . Тя се провежда за пета поредна година и има за цел да представи пред широката общественост дейността и постиженията на спортните клубове в Благоевград. При официалното откриване на „Спортна панорама- Благоевград 2016” участниците бяха поздравени от клуб по художествена гимнастика – „Пирин”, танцов клуб „Дежа Вю”, ГК „Любчо Солачки“, клуб по спортни танци „Прима“, „Силвана денс“ и „Блясък“.
„Спортна панорама” е сред проявите, с които Община Благоевград цели да популяризира и развива спортната среда в града и да мотивира младите хора да спортуват активно. Празникът, в чест на спортистите от Благоевград и отдаването на значение на техните постижения е част от целта на общинското ръководство областния център на Пиринско да се превърне в „Спортен Благоевград”.
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов също се включи в инициативата, като изпита своите умения по баскетбол. Кметът Камбитов, заедно с председателя на Общински съвет Радослав Тасков провериха дали не са загубили форма и вкараха по няколко коша, под аплодисментите на младите баскетболни таланти от Благоевград. След това поздравиха представители на отборите, които демонстираха своите умения на площад „Георги Измирлиев”.

Comments

comments