Спортистите на ЮЗУ „Неофит Рилски“ връчиха на Ректора завоюваните купи и медали от националните зимни и летни универсиади

На тържествена церемония днес, преди началото на Академичния съвет ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков получи спечелените купи и медали от студентите-спортисти. Треньорите и капитаните на отборите по баскетбол и волейбол връчиха на Ректора купите за първо място от Националната студентска универсиада. В Русе при изключителна конкуренция между 25 университета от страната, спортистите на ЮЗУ „Неофит Рилски“ извоюваха 6 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал, което нареди Университета на престижното 3-то място след НСА „Васил Левски“ и УНСС. Медали и купи на Ректора връчиха и състезателите от зимните спортове, които завоюваха комплексно второ място на зимната универсиада.

WP_20160518_018

Отборът по баскетбол с треньори Божидар Гьорев и Николай Хаджиев се срещна на оспорван финал с отбора на домакините от Русенския университет „Ангел Кънчев“ и спечели шампионската титла.
„Тези успехи ни костваха много труд и много тренировки през цялата година. За трета поредна година сме шампиони, а това показва, че трудът носи невероятен резултат. Много съм щастлив и доволен от момчетата и това, което постигнаха“, каза старши треньорът на баскетболния отбор Николай Хаджиев. Според него за постигането на такъв невероятен успех е необходимо голямо, спортно сърце и спазване на треньорските препоръки. Треньорът подчерта, че подготовката и базата, която предлага Югозападният университет „Неофит Рилски“ са на много високо ниво.

WP_20160518_013

„Югозападният университет предлага специалност „Треньор по вид спорт“. Сред различните видове спорт са футбол, баскетбол, хандбал, волейбол, ски бягане и биатлон, ски алпийски дисциплини и сноуборд, таекуондо ITF, тенис, плуване, борба, лека атлетика. Ставаме много сериозна конкуренция на Националната спортна академия „Васил Левски“, каза Николай Хаджиев. Той благодари за подкрепата на ректорското и деканското ръководство, както и на всички момчета, без които този успех не би бил възможен.

WP_20160518_005

„Чест и слава е за всеки университет да притежава такива спортисти, които дават своето сърце и душа за университета. Това се случва и благодарение на треньорите и преподавателите, които работят системно и упорито цяла година с тях“, каза деканът на факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ проф. д-р Стоян Иванов.
Волейболният отбор с треньори Николай Алексиев и Станислав Атанасов извоюваха много трудна, но сладка победа на финала в 5 геймов мач срещу отбора на НСА „Васил Левски“.Състезателите по тенис на маса с треньор Петя Пачева спечелиха отборно 1-во място и златните медали. Футболният отбор на ЮЗУ „Неофит Рилски“ с треньори проф. Васил Жечев и Тодор Лулейски спечели бронзовите медали. Най-добрите състезателки по ориентиране на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Кристина Иванова и Лилиана Гоцева завоюваха 1 златен и 1 сребърен медал на средната дистанция и сребърен медал за Кристина Иванова на спринта, където Лилиана Гоцева след контузия завърши четвърта.

Comments

comments