Спешни мерки срещу телефонните измамници в Симитли

Спешни мерки срещу телефонните измамници предприема Участък Полиция – Симитли. Мерките са заради зачестилите сигнали за телефонни измами на жителите на общината. Полицейският участък напомня на жителите да не се доверяват на анонимни телефонни обаждания. Униформените предупреждават за съхраняване и опазване на личното имущество (пари и ценности), защото се получават анонимни телефонни обаждания, като на хората се заявява, че имат нужда от пари за спешна операция, получаване на колети, внасяне на гаранции, печалби от томболи или телевизионни игри, предоставяне на социални помощи и ремонт на жилища, наемане на квартира, наеми на познат, представят се за полицейски служители и други. При такива обаждания сигнализирайте веднага на телефон 112 органите на 02 РУ –Благоевград, напомнят от полицията.
С цел активна превенция полицията в Симитли е разпространила брошури в цялата община на обществени места, които са лесно достъпни за всички граждани. В банковите клонове също могат да се намерят брошурите, за да бъдат гражданите подготвени при подобни ситуации.
От полицията уведомяват, че във връзка с работна карта с рег. № 7852р-5205/ 05.04. 2016 година „Как да опазим жителите на община Симитли от различни по вид измами” са разработени начини за превенция с измамниците.

Comments

comments