Специалист: Начинът на престъпника да премахне и най-малката следа от престъпния акт, показва вина, но не за нарязването на трупа, а за начина, по който е настъпила смъртта

Разследващите в Гърция се опитват да съберат парчетата от зловещия пъзел на смъртта и изчезването на малката Ани. Малки и големи пропуски и противоречия в показанията на заподозрения и на свидетелите, както и по отношение доказателствата, произтичащи от криминалистичните лаборатории “свидетелстват”, че тук се крие нещо по-дълбоко, съобщава „Български новини”.
Според един от сценариите, които се допускат е предположението, че детето може да е било попаднало в ръцете на педофили, действащи в и извън Гърция. По време на разпита на бащата на Ани, психиатри, специализирани в престъпления със серийни убийци, са наблюдавали поведението и реакциите на заподозрения.
Веднага след разпита за зловещото и ужасяващо престъпление и хладнокръвието, с което е дал показания Станислав, психиатърът е потвърдил пред полицаите, че начинът на престъпника да премахне и най-малката следа от престъпния акт, показва вина, но не за нарязването на трупа, а за начина, по който е настъпила смъртта.
“Може би детето е намерило ужасна и отвратителна смърт или дори е сексуално малтретирано от собствения си баща или друго лице, за което знае 27-годишния.”
Въпросният гръцки специалист, който упражнява дейността си в чужбина, е ползван от гръцката полиция за разгадаване и при други тежки престъпления.
В същото време следователката, която работи по случая, е заминала в чужбина, вероятно в България, за да разпита третото лице, заплетено в пъзела. Това е приятелят на „канибала“ с името Ники (Назиф Ахмедов).

Comments

comments