Специализирана операция в Кюстендилско, иззети оръжие, боеприпаси и наркотици

През изминалото денонощие на територията на Кюстендилска област е проведена специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Установени и иззети са незаконно притежавани оръжие, боеприпаси и наркотични вещества.

Дупнишки полицаи при извършена проверка снощи на л.а. „Тойота“, управляван от 46-годишен софиянец и двама пътници – непълнолетни лица от Дупница, са открили и иззели от непълнолетните лица по 1 опаковка канабис, образувани са бързи производства в РУ Дупница и е уведомен дежурен прокурор. Последвали са процесуални действия  в имот в с. Шатрово, община Бобов дол, ползван от 46-годишния софиянец, където са  открити пистолет и 135 боеприпаса, укрити на различни места – незаконно притежание. На различни места в къщата са открити и суха зелена листна маса, семена за коноп. При направения полеви наркотест наркотичните вещества са реагирали на марихуана. Общо иззетото количество надхвърля 150 грама. Лицата са задържани с полицейска заповед, случаите са докладвани на прокуратурата, работата по образуваните производства продължава под надзора на прокуратурата.

45-годишен мъж от Перник е задържан вчера от дупнишки полицаи за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси – при извършени процесуални действия в имот, ползван от него в с. Червен брег,  са открити и иззети пушка ЧЗ и 13 патрона. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница.

Comments

comments