Спецакция на полицията в Петрич и Сандански, трима задържани

Специалицирана полицейска операция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

Около 11:40 часа на 21.01.2023 г. на ул. „Солунска“ в гр. Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански е спрян за проверка лек автомобил „Опел Мерива“, управляван от 33-годишна жена от гр. Елин Пелин. В хода на проверката, в автомобила е открит полиетиленов плик, съдържащ около 105 грама тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Водачката на автомобила е задържана със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

При извършена, на 22.01.2023 г. в гр. Петрич, проверка на 28-годишен мъж от града, у същия е открито пликче, съдържащо около 2,74 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. В хода на работата по случая е проверено и жилището на лицето в града, където от органите на реда са намерени и иззети: около 0,30 грама кокаин, цигара с около 0,34 грамаканабис и електронна везна. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

При извършена, около 01:20 часа на 22.01.2023 г. на ул.“Папульо“ в гр. Петрич, проверка на лек автомобил „Сеат Ибиза“, от полицейски служители на РУ-Петрич е установено, че 26-годишният му водач от с. Коларово шофира след употреба на наркотик. В хода на работата по случая е проверено обитавано от лицетожилище в гр. Петрич, където е открито пликче с около 0,33 грама бяло прахообразно вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на кокаин. От органите на реда е намерено и найлоново пликче с около 0,41 грама бяло прахообразно вещество, скрито на посочено от лицето място в района на ул. „Васил Кънчев“ в града, което е предоставено за изследване.  Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Comments

comments