Спасен турчин: Видях четирима мъртви на ферибота!

Турски спасен пасажер твърди, че е видял поне четирима мъртви на ферибота, предават италианските медии. Гърция все още не е потвърдила имената им. Спасени са 345 души. Близо 130 души остават блокирани на борда на край гръцкия остров Корфу. Пътници от 26 националности, включително българи, са на борда на бедстващия ферибот.Въпреки лошото време спасителните операции продължават и по-голямата част от пасажерите са на сигурно място, поредава Нова тв. Все още обаче не е ясна съдбата на петимата българи, за които засега няма данни да са спасени. Пострадалите и ранените се настаняват в болници, а останалите в пристанищните структури.

Съдбата на българите остава до момента неизвестна, но българските консулски власти пътуват към областта Пуля където се настаняват евакуираните, за да издирят сънародниците ни и окажат помощ.

Пожарът на „Норман Атлантик” е потушен и времето поутихна, което позволи ускоряване на спасителните операции. През нощта и рано тази сутрин спасяването ставаше само по въздух с хеликоптери и въжета, с които можеха да се изтеглят по пет човека.

Предполага се, че причината за пожара е цистерна със зехтин, който се е запалил. Оказа се, че само преди 10 дни фериботът „Норман Атлантик” е бил проверен за изправност и са били констатирани нередности именно в системата за аварийни ситуации.

Comments

comments