Соченият за лидер на „Килърите 3“ си призна, че имал незаконно оръжие

Соченият за лидер на бандата за мокри поръчки, станала известна като „Килърите 3“ – Васил Василев – Бай Васо си призна, че незаконно е притежавал оръжие. Това стана по време на заседание в Специализирания наказателен съд, където за сефте бе даден ход на процеса. Бащата на Райко Кръвта, който наследи ръководството на групата след убийството на сина си, заяви пред магистратите, че е съгласен да даде само частични обяснения, и то само за притежанието на оръжие. „Оръжието, което бе намерено в чантата на жена ми, е оставено от мен“, коментира Бай Васо.

След него частични обяснения даде и Милчо Петров – Чироса, който поиска да говори единствено срещу свидетеля на прокуратурата, осъдения за 4 убийства – Станислав Ангелов – Сиси.

Пред магистратите с мисия да дискредитира показанията на Ангелов, застана и подсъдимият Йордан Костадинов – Шишето. Той разказа, че взимал заеми от Сиси, но след това не успял да му ги върне и затова се наложило да работи при него, като събирал борчовете от други длъжници.

„Това ми го предложи Сиси и аз не можех да му откажа, тъй като той е безскрупулен към своите длъжници. Сега той ми отмъщава, че аз станах основен свидетел срещу него. Никога не съм участвал в престъпна група. Това са измислици на Станислав. Сиси има 5-годишна присъда за принуда спрямо мен да извърша престъпление“, коментира Шишето. Той обаче отказа да разкрие какви престъпления е трябвало да върши, като си запази правото да говори по-нататък. Единственото, което заяви, е, че присъдата на Ангелов е била произнесена в рамките на делото за убийството на Николай Христов – Хайо.

Comments

comments