Социалните служби в Петрич откриха майката, която роди сама и кри бебето си

Припомняме ви за 19-годишната майката, която роди сама бебето си около месец. Тя беше открита от социалните служби в Петрич. Вчера е извършена проверка от служители в дома на младата майка.

Проверката на социалните установила, че и майката и бебето са добре, в периода на раждането 19-годишната Надя от петричко село изпаднала в тежка депресия и скрила бебето си, без да казва на никого. Едва месец по-късно тя потърсила помощ при местна гинеколожка, която я упътила как да започне постъпки за легализиране на бебето.

Случаят вече е в съда и се очаква неговото решение и издаване на акт за раждане на детенцето. Надя споделя, че е забременяла от първата си любов, тя разбира, че носи бебе едва в 5-тия месец от бременността, съобщила на бащата, който избягал далеч от нея и я изоставил сама. Тя обаче не махнала детето, не го изоставила, поболяла се от мъка, изродила го сама и го обгрижвала сама тайно.

Днес за детенцето се грижи баба му, която в момента на раждането е била в чужбина. Майката Надя излиза от шока и срама и вече е в по-добро здравословно състояние.

Comments

comments