Социалисти от Пиринско и Смолян обсъждаха местната власт в Гоце Делчев

В конферентната зала на х-л „Неврокоп“ се състоя среща – обсъждане между общинските съветници на БСП в Благоевград и Смолян. Повод за срещата беше обмяна на опит и обсъждането на различни проекти, обществени инициативи и съвместни политически идеи.

Общинските съветници единодушно заявиха готовността си да работят в насока възвръщане доверието на българския избирател в БСП. Като заложат на своите ценности и утвърдени вярвания, социалистите се надяват да успеят да затвърдят позицията си на защитници на правата на българските граждани. Бяха обсъдени още въпроси, касаещи местното самоуправление и предстоящите обсъждания на общинските бюджети.

На срещата взеха участие народните представители Дора Янкова и Кристиан Вигенин, чиято бе и инициативата за мероприятието. Евродепотатът Георги Пирински, кметът на община Гоце Делчев – г-н Владимир Москов, Председателят на БСП Гоце Делчев – Валери Сарандев и колегата му от гр. Смолян също уважиха обсъждането.

Г-н Вигенин отправи заслужени похвали към общинските съветници на БСП и им благодари за тяхната проявена компетентност по управленски въпроси. Съвсем оптимистично той изрази своята надежда, че след местните избори, които предстоят през септември, за левицата ще бъдат отредени повече съветнически места.

Г-жа Янкова насочи вниманието към положението на България спрямо евро проектите, които по нейно мнение ще са неефективно изпълнени през настоящата вече 2015г. Тя изказа силно възмущение от държавната програма „Енергийна ефективност”, по която се отпуска финансова помощ в размер на 100% от стойността за саниране на жилищни сгради, но само за такива с над 36 апартамента, което практически дискриминира малките населени места и пренасочва средствата само в големите градове. Представителите на Гоце Делчев пък се похвалиха със своя богат опит с евро проектите и споделиха успешни практики.

Б. Боянчева

Comments

comments